Resultats de la cerca
Es mostren 14 resultats
maizena
Alimentació
Fècula fina de blat de moro amb diverses aplicacions culinàries.
El nom prové de la marca registrada Maizena
burgos

Burgos
Alimentació
Formatge fresc fet amb llet d’ovella, sense crosta, de pasta tendra, fina i homogènia, una mica premsada, de color blanc i sabor suau, amb un 40% de matèries grasses.
El seu nom prové de la ciutat de Burgos
brie

Brie
(CC0 1.0)
Alimentació
Formatge francès fet amb llet de vaca, semblant al camembert, de crosta florida de color blanc i pasta tova, cremosa, de color groc palla i sabor intens, amb un 45% de matèries grasses.
El seu nom prové de la regió de Brie
appenzell

Appenzell
Alimentació
Formatge suís fet amb llet de vaca, de pasta premsada i cuita, ferma, i de sabor fort, afruitat, amb un 45% de matèries grasses.
El seu nom prové del cantó suís d' Appenzell
chester

Chester
Alimentació
Formatge anglès fet amb llet de vaca, de pasta premsada i no cuita, semblant al cheddar, de sabor fi agradable, que és anomenat també cheshire.
El seu nom prové del de la ciutat de Chester Anglaterra
hojitxa
Alimentació
Te verd japonès, generalment bantxa i de vegades, sentxa o kukitxa, sotmès a un procés de torrefacció amb carbó, que produeix una infusió amb un contingut de teïna molt baix i amb un gust lleuger de caramel, que hom sol prendre com a acompanyament del sushi.
La paraula hojitxa prové del japonès, i significa "te completament torrat"
kukitxa
Alimentació
Barreja de branquillons, tiges, pecíols i, en menys quantitat, fulles de te verd japonès, generalment sentxa, que produeix una infusió amb un contingut en teïna molt baix, cremosa, suau i amb un gust relativament dolç de nous.
La paraula kukitxa prové del japonès i significa 'te de tiges'
matxa
Alimentació
Te verd japonès en pols obtingut de les fulles, netes del pecíol i la nervadura, de plantes cultivades temporalment a l’ombra, que produeix una infusió molt refrescant, amb un contingut de teïna elevat i amb un gust intens, lleugerament amargant però amb un punt de dolçor, que hom sol prendre en la cerimònia del te.
S’utilitza com a aromatitzant i colorant alimentari La paraula matxa prové del japonès, i significa 'te molt'
esterilització UHT
Alimentació
Esterilització d’un aliment líquid consistent a escalfar-lo, directa o indirectament, a temperatures compreses entre 135 ºC i 150 ºC durant poc temps, generalment entre 2 i 10 segons.
Quan l’esterilització UHT es fa per contacte directe de l’aliment amb vapor d’aigua s’anomena uperització En el cas de la llet, és escalfada per injecció de vapor a 140-150 °C durant 1 segon i refredada immediatament al buit Aquest tractament manté satisfactòriament els caràcters sensorials i nutritius de la llet La sigla UHT prové de l’anglès ultra-high temperature o ultra-heat-treated