Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
encaramel·lat
Alimentació
Dit de l’aliment recobert de caramel
.
Pot ésser en forma de pastís, recobert per la part superior, o una peça xiclet, fruites seques, bombó, etc recoberta de caramel dur
actinídia

Actinídia amb fruits
Alimentació
Botànica
Planta enfiladissa, de la família actinidiàcies, originària de la Xina sud-oriental, de fruit comestible (kiwi).
Les fulles, d’un color verd fosc, són caduques les flors, blanques i de flaire suau El seu fruit és una baia grossa, de color verd, recoberta per una pell marró fina, rasposa i amb borrissol L’actinídia és una fruita molt rica en vitamina C 300 mg/100 g, deu vegades més que una llimona, àcid fòlic, proteïnes i sals de calci, ferro i fòsfor És poc calòrica i conté força fibra Comestible, el seu consum s’ha estès modernament per Europa
ou

Ou de gallina, amb les capes concèntriques que presenta en rovell, observables per tinció
© Fototeca.cat
Alimentació
Zoologia
Anatomia animal
Ornitologia
Producte comestible de la posta d’algunes aus, principalment de gallina, peixos, etc.
Els ous emprats en alimentació són designats amb el nom de l’espècie de gallina, ànec, oca, gall dindi, colom Hom es menja també els de tortuga i de certs peixos caviar Tant els ous dels rèptils com els dels monotremes són generalment de color uniforme, mentre que els dels ocells presenten una gran varietat de formes, dimensions i colors, segons les espècies Així, ultra ovoides amb un extrem ample i l’altre estret, poden ésser ellíptics, piriformes, gairebé esfèrics, etc Dels ocells actuals, els més voluminosos són els que pon l’estruç 15 × 13 cm i 1 450 g de pes, i els més…
montsec
Alimentació
Formatge fet amb llet de cabra, amb la crosta recoberta de floridures de color negrós, de pasta premsada i no cuita, blanca, compacta i untuosa, amb un 45% de matèries grasses.
pirineus
Alimentació
Formatge occità fet amb llet de vaca, amb la crosta recoberta de parafina pintada de color negre, de pasta premsada i no cuita, flexible, amb forats petits, i sabor molt fi.
provolone

Provolone
Alimentació
Formatge italià fet amb llet de vaca o de femella de búfal, amb la crosta recoberta de parafina incolora, de pasta premsada de color de vori, compacta i homogènia, que a vegades té un sabor una mica picant, amb un 44% de matèries grasses.