Resultats de la cerca
Es mostren 65 resultats
auxotònic | auxotònica
Botànica
Dit dels moviments de les plantes a causa d’un augment de turgència.
lignificat | lignificada
Botànica
Que, a causa d’un procés de lignificació, té les parets cel·lulars impregnades de lignina.
confluent
Botànica
Dit d’un òrgan íntimament unit a un altre i que moltes vegades, a causa del contacte, és deforme.
lleneguera
Botànica
Indret on surten, any rere any, a causa de la persistència del miceli, grups poc o molt nombrosos de llenegues.
repòs
Biologia
Botànica
Alentiment o cessació del creixement de les plantes en èpoques desfavorables, a causa del fred o la manca d’aigua.
Les llavors romanen en repòs o letargia fins al moment de la germinació i les gemmes, fins que despunten a la primavera o en època favorable
semicaducifoli | semicaducifòlia
Botànica
Dit dels vegetals que perden el fullatge a causa de la influència de l’ambient exterior i no segons un ritme endogènic.
asingàmia
Botànica
Incapacitat de dues espècies o de dos individus d’acomplir l’acte de la fecundació a causa de florir en èpoques distintes.
bitxo
Fruits de bitxo
© Fototeca.cat
Botànica
Agronomia
Varietat de la pebrotera
, de fruits petits i allargats en forma de banya, intensament picants a causa de llur alt contingut en capsaïcina.
Són molt emprats com a condiment, secs o en pols, tant els de les varietats corrents a la península Ibèrica com d’altres de semblants conreades a l’Amèrica tropical, com les de Caiena, de Tabasco, el chile , l' ají i les conreades al subcontinent indi, que entren en la composició de molts plats i salses típics El bitxo té propietats estimulants de la digestió i carminatives En forma de tintura, és emprat externament com a rubefaent, contra dolors reumàtics, torticoli, etc A vegades hom empra la planta com a ornamental
anacrògines
Botànica
Grup taxonòmic que comprèn les hepàtiques anacrògines.
A causa de llur origen, els esporogonis són especialment dorsals
camamilla de Maó
Botànica
Raça d’espernallac pròpia del litoral de les Illes Balears i molt apreciada per a fer infusions a causa de la seva aroma especial.
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Pàgina següent
- Última pàgina