Resultats de la cerca
Es mostren 22 resultats
gestió de cues
Electrònica i informàtica
Tècnica de gestió de les entrades i sortides d’un sistema per la qual aquestes són emmagatzemades provisionalment en una memòria auxiliar, generalment externa, per ser tractades quan i com la velocitat i ocupació dels perifèrics ho permeti.
Amb aquesta tècnica el temps d’execució dels processos és independent de la velocitat i ocupació dels perifèrics, i hom elimina un dels colls d’ampolla més importants de tot sistema informàtic
cua
(CC0)
Jocs
Penjarella de fil amb trossos de drap o de paper que va enganxada a un estel i serveix per a equilibrar-lo en el seu vol i evitar que amb les variacions de l’aire faci pujades i baixades massa brusques.
cua
Michael Coghlan (CC BY-SA 2.0)
Anatomia animal
Part posterior del cos dels vertebrats que forma un apèndix més o menys llarg i que conté les vèrtebres caudals.
creu d’erminis
© Fototeca.cat
flegma
Química
Darreres porcions del destil·lat obtingudes en la destil·lació de l’etanol en brut.
Hom l’anomena també cues o oli de fusel
sirena
Heràldica
En heràldica, figura imaginària meitat dona meitat peix.
Generalment hom la representa pentinant-se amb la mà dreta i amb un mirall a l’esquerra Hom troba sirenes bicaudades, i en aquest cas són representades agafant amb la mà cadascuna de les cues
cua
Electrònica i informàtica
Llista on l’accés a les dades es fa necessàriament en l’ordre en què hom les ha introduït, d’acord amb el mètode conegut per les sigles FIFO (First input First Output - ’’Primera entrada - primera sortida’).
Sovint les estructures de dades que gestionen l’accés als recursos són anomenades cues per exemple, cua d’impressió, tot i que pròpiament no ho són, ja que la gestió d’accés és força diferent i, per exemple, es permet que un procés amb més prioritat s’executi abans
aiguardent de vi
Enologia
Begudes destil·lades
Aiguardent (60°-70°) obtingut per destil·lació del vi, sobretot dels vins blancs i lleugers.
La fabricació, amb alambins senzills, és feta a través d’una fase de destillació del vi i d’una segona fase de rectificació del líquid que en resulta, tot separant-ne caps i cues Per tal que envelleixi calen cinc o sis mesos, envasat en botes de roure L’aiguardent de vi és anomenat, en general, simplement aiguardent
follet
Folklore
Esperit familiar, més aviat entremaliat i faceciós que malèfic, imaginat per la superstició popular, el qual habita certes cases, turmenta la gent durant el son, etc.
Al Principat, en especial a la part septentrional, hom considera el follet dins aquesta línia de geni entremaliat que trena les cues dels cavalls i animals de peu rodó, posa en desordre el que troba al pas, escampa el gra, etc A Mallorca i a Eivissa, on tenen aquest paper els dimonis boiets i els homenets de colzada, el follet és un esperit diabòlic al servei de determinades persones, a les quals confereix propietats màgiques, com fugir o desaparèixer el solen dur generalment dins una bossa o un sarró
carina
Botànica
Relleu longitudinal de la tija estriada de les cues de cavall o del fruit de les umbel·líferes.