Resultats de la cerca
Es mostren 6 resultats
codony
codonys
© Fototeca.cat
Botànica
Fruit del codonyer.
Per la seva aspror, hom no se'l sol menjar cru, sinó en forma de confitura sòlida codonyat També s'elabora allioli de codony, molt tradicional al Pallars
codonyat

Codonyat
© CIC-Moià
pasta de fruita
Alimentació
Melmelada de consistència sòlida obtinguda per cocció de la polpa de fruites amb xarop i posterior refredament.
Una de les més consumides és la de codony codonyat
pom

Pom (pera)
© Fototeca.cat-Corel
Botànica
Fruit complex en la formació del qual intervenen els carpels i el receptacle.
És de mesocarpi carnós i d’endocarpi coriaci o cartilaginós, i prové d’un ovari ínfer, sincàrpic i pentacarpellar En són exemples la pera, la poma i el codony
melmelada

Pots de melmelada
© Miriam Preis/imagebank.sweden.se
Alimentació
Menja feta amb fruita reduïda a polpa i sucre i obtinguda per mescla íntima i cocció.
En alguns tipus pruna, préssec la cocció és sense sucre, però normalment s’arriba a un 45-65% de sacarosa La consistència varia segons el temps de cocció Les pastes , o melmelades sòlides com la de codony, són obtingudes coent la polpa amb xarop, fins que, per refredament, en resulta una massa sòlida No pot ésser considerada una conserva, perquè el sucre en varia el tast i el valor nutritiu, que és fonamentalment energètic
bandolina
Solució mucilaginosa de llavors de codony per a allisar i tenir plans els cabells.