Resultats de la cerca
Es mostren 81 resultats
agre
Alimentació
Sabor àcid desagradable que adquireixen determinats aliments a causa d’una alteració enzimàtica d’aliments
per microorganismes, principalment lactobacils.
El creixement dels microorganismes produeix àcids orgànics juntament amb altres productes de degradació responsables del sabor desagradable final
cacogèusia
Patologia humana
Sensació de gust desagradable.
És un símptoma característic en afeccions estomatològiques, linguals, en certs tipus d’epilèpsia i en algunes síndromes paraneoplàsiques
isocianur
Química
Nom genèric dels composts que contenen en llur molècula el grup -N=C.
Són molt reactius, metzinosos i d’olor desagradable, i per hidròlisi formen l’amina primària i l’àcid fòrmic
brúcol
Botànica
Planta herbàcia perenne, de la família de les umbel·líferes, de fulles glabres, grosses, tripinnatisectes, tija dreta, gruixuda, buida i estriada, de 100-200 cm d’alt (comestible quan és tendra) i flors blanques, agrupades en umbel·les de 30 a 40 radis.
Desprèn una olor desagradable Viu en llocs espadats i alts de l’alta muntanya, sobretot entre roques silícies, als Pirineus
torçat
Enologia
Dit del vi de baixa graduació que ha sofert una alteració d’origen microbià que el fa impropi per al consum.
Un vi torçat és tèrbol, d’aroma desagradable i color violaci i, en agitar-lo, desprèn bombolles i forma ones sedoses
marcòlic groc

Marcòlic groc
© Francesc Boada
Botànica
Planta herbàcia perenne, de la família de les liliàcies, de tiges fulloses altes de 40 a 80 cm, de fulles lanceolades i de flors grosses, nuoses i grogues.
Endèmica dels Pirineus, creix en prats, relleixos i vores de bosc subalpins, entre 1500 i 2200 m d’altitud És d’olor desagradable
escarabat de sang
Entomologia
Gènere d’escarabats, de la família dels crisomèlids, d’uns 10 mm de llargària, cos bombat i de color blau fosc o negre, i potes llargues.
Quan són molestats llancen un suc d’olor intensa i desagradable És corrent als indrets herbosos i humits L’espècie Timarcha balearica és comuna a les Illes
oli de ricí
Farmàcia
Química
Oleïcultura
Oli obtingut per espremuda, en fred, de la llavor del ricí, i per l’escalfament posterior amb vapor d’aigua, a 100°C, a fi de destruir la ricinina, que és una toxoalbúmina molt potent.
És un líquid espès, gairebé incolor, soluble en l’alcohol, compost per glicèrids dels àcids ricinoleic i isoricinoleic Té un sabor desagradable És molt emprat com a purgant, sol o bé aromatitzat
angúnia
Psicologia
Malestar psíquic consistent en una sensació d’opressió que produeix una gran desplaença.
El fet de veure una ferida, per exemple, pot causar angúnia i també una sensació d’esmortiment, com a conseqüència d’una depressió circulatòria També la temença d’un esdeveniment desagradable pot produir angúnia
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- Pàgina següent
- Última pàgina