Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
escaldar
Sotmetre (alguna cosa) a l’acció de l’aigua bullent o del seu vapor.
escaldar
Patologia humana
Produir, la grassor, la suor, etc, una inflamació cutània (en alguna part del cos).
escaldar
Indústria tèxtil
Fer bullir en aigua (els filats o les peces de roba destinades al tint o a l’estampació).
escaldar
Alimentació
Sotmetre (un aliment) a l’acció de l’aigua bullent o del seu vapor per reblanir-lo i fer-lo més comestible i, en processos tecnològics de conservació, per destruir-ne els enzims que conté.
escaldar-se
Abrusar-se els sembrats, una planta, etc, assecar-se l’escorça d’una planta, per efecte de la calor excessiva, acompanyada, sovint, de vents molt secs.
borratja

Borratja florida
© MC
Botànica
Agronomia
Planta herbàcia anual, de la família de les boraginàcies, híspida, de fulles grosses, ovades, molt rugoses, les inferiors peciolades, de tija robusta, dreta, de 30-60 cm i flors grosses, d’un bell blau, agrupades en cimes terminals.
Viu en llocs humits, hortes, marges de camps, etc, de terra baixa Les fulles, comestibles raó per la qual encara hom conrea la planta en alguns llocs, constitueixen una verdura de fàcil digestió, i són emprades també, després d’escaldar-les, com a cataplasmes emollients Tota la planta presenta propietats sudorífiques i diürètiques hom utilitza sobretot la infusió preparada amb les flors aigua de borratja És costum de fer bunyols amb les fulles recobertes de farina i ou i fregides
mètode de Thomas
Alimentació
Procediment per a estabilitzar la clorofil·la de les verdures i per a mantenir-ne el color verd malgrat ulteriors tractaments, que consisteix a escaldar-les a 77°C.