Resultats de la cerca
Es mostren 8 resultats
escorxat | escorxada
cuir
Tecnologia
Pell adobada, caracteritzada pel seu gruix o la seva duresa, o bé pell en brut sense adobar, de bestiar gros.
La influència de l’anglès i de l’alemany ha fet que de vegades tècnicament hom empri aquest mot per anomenar qualsevol mena de pells adobades en aquest cas és reservat el mot pell per a designar el material no adobat En el llenguatge normal, però, hom coneix com a cuirs les pells amb un adob, que les fa dures, poc flexibles i sovint gruixudes, a més de les pells de bestiar gros, no adobades Així, doncs, són cuirs les pells de bou, de vaca, de cavall, d’elefant, etc, un cop escorxat l’animal, i així hom parla, per exemple, de cuirs en brut i cuirs secs ja abans que les pells d’…
carnús
Carn dolenta, adherida a la pell d’un animal mal escorxat.
cuir fresc
Tecnologia
Cuir després d’escorxat l’animal, sense cap procés de conservació.
cuir en brut
Tecnologia
Cuir després d’escorxat l’animal, abans del comerç de la fabricació.
canal
Alimentació
Cos d’un animal dessagnat i escorxat, sense les vísceres ni el cap ni les extremitats.
cuir sec
Tecnologia
Cuir conservat per un procés d’evaporació de l’aigua que conté, després d’escorxat l’animal.
pell en brut
Tecnologia
Pell que, després d’escorxat l’animal, ha estat sotmesa només a un tractament de conservació (assecatge o saladura) abans d’ésser treballada en l’adoberia.