Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
espolsar
Agitar (les extremitats) per alliberar-se d’alguna cosa, netejar-se, gratar-se, etc.
espolsar
Sacsejar (alguna cosa) per fer-ne caure allò que hi ha adherit, allò que en penja, etc.
espolsar
Netejar de pols (alguna cosa), especialment fregant-la o donat-li cops.
picamatalassos
Picador fet de vímets per a picar o espolsar els matalassos.
ratera
Indústria tèxtil
Màquina per a destriar i espolsar fibres curtes, borres i, especialment, rebuigs de llana.
oliva

Branca d’olivera amb olives
© Danijelm | Dreamstime.com
Botànica
Agronomia
Fruit en drupa de l’olivera, monosperm, més o menys rodonenc, de color i dimensions molt diversos, emprat com a aliment, bé per a ésser menjat sencer, bé com a primera matèria de l’oli.
La recollecció de les olives és feta des de l’octubre fins al gener, segons el clima i les condicions del terreny de cada comarca, i hom la comença recollint de terra les olives que han caigut naturalment de l’arbre i després són collides les de l’arbre, bé fent-les caure a cops de batolla, manualment o mecànicament hom en diu batre o espolsar olives , bé collint-les amb la mà hom en diu munyir o eixonar olives Les olives destinades a ésser menjades senceres són posades a confitar amb diversos ingredients Les varietats d’oliva reben noms diferents segons les comarques i, sovint…