Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
empedrat

Empedrat
© MPG
Gastronomia
Mena d’amanida a base de mongetes, tomàquet, ceba i olives i, sovint també, bacallà esqueixat, condimentada amb una salsa vinagreta.
pericana

Pericana
Fernando Medina (CC BY 2.0)
Gastronomia
Menjar típic del centre del País Valencià, sobretot de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida, consistent en una barreja de pebrot vermell sec fregit, bacallà esqueixat, all i oli d’oliva.
restauració

El monestir de Sant Llorenç de Sous en ple procés de restauració (2013)
© JoMV
Art
Procés o conjunt d’intervencions progressives que, de forma simple o combinadament, tenen per objectiu de prolongar l’existència dels béns culturals, millorant, fins al màxim, llurs condicions físiques.
Concepte i abast Puix que el procés d’envelliment d’una obra és irreversible i s’inicia tot seguit de la seva creació, la paraula restauració, conceptualment massa ambiciosa, es va substituint per la de conservació, ja acceptada en el món anglosaxó, que, tot i ajustant-se molt més a la realitat, inclou la idea d’una acció preventiva Actualment, i com a pas transitori vers una homologació universal de la paraula conservació, existeix una accentuada tendència, en el món llatí, a delimitar la valor de la paraula restauració a la intervenció quirúrgica en els béns culturals i a reservar al mot…