Resultats de la cerca
Es mostren 19 resultats
fregit

Aliments fregits
© Corel
Menjar fregit, cuit en oli, llard o mantega bullent.
seitan
Alimentació
Producte alimentari elaborat a partir del gluten de blat, barrejat amb aigua i salsa de soja i cuit en brou vegetal, al qual es poden afegir espècies, algues i altres ingredients que li aporten aroma i gust.
Per la seva textura final i per l’elevat contingut de proteïnes, és utilitzat com a substitut de la carn, arrebossat, estofat, fregit, etc
xurro

Xurros
© MPG
Pastisseria
Peça de pasta de bunyol de forma llarguera.
Hom la prepara afegint aigua bullent amb sal sobre farina i mesclant-ho fins a aconseguir una pasta fina, que és emmotllada amb una màquina apropiada, de manera que adquireix una forma tubular estriada després és fregit en oli abundant, i eventualment hom hi posa sucre per sobre
migas

Migas
© MPG
Gastronomia
Preparació culinària a base de pa dur, lleugerament remullat, fregit amb oli i alls.
Són típiques de la Manxa, Andalusia, Extremadura, Aragó i la regió portuguesa de l’Alentejo, i depenent de les zones la preparació varia També es fan de farina Es poden acompanyar d’aliments salats o dolços ous ferrats, sardines, cansalada, raïm, etc Originàriament, era un plat típic de pastors, per a aprofitar el pa dur
blanquet
Gastronomia
Greix, part de la freixura dels bens, moltons, vedelles, porcs, etc, que hom menja fregit.
xuixo

Xuixos
Garrett Ziegler (CC BY-NC-ND 2.0)
Pastisseria
Dolç de forma més o menys cilíndrica farcit de crema, fregit i recobert amb sucre.
Fou creat el 1918 pel pastisser gironí Emili Puig al seu establiment del Barri Vell, a partir de la recepta del dolç chou à la crème , similar a una lionesa, que li explicà un pastisser francès refugiat de la Primera Guerra Mundial
greixera
Vas on hom tira el greix, especialment el sobrant d’un rostit o un fregit.
rosta
Alimentació
Tall de cansalada, de llom o de carn de porc torrat a les graelles o fregit.