Resultats de la cerca
Es mostren 11 resultats
pasta fullada
Alimentació
Pasta de farina estirada en fulls primíssims i superposats diverses vegades.
Hom l’empra per a fer tortells i pastissos de formes diverses
terra fullada
Farmàcia
Acetat potàssic, en forma de pólvores cristal·lines, blanques, inodores, de sabor salí i solubles en l’aigua.
Ha estat emprada com a diürètic i diaforètic, però actualment és fora d’ús
fullat | fullada
Heràldica
Dit de l’arbre, la planta o la flor amb les fulles d’un esmalt diferent del del tronc.
Si les fulles són poques, cal indicar-ne el nombre
ulleres

Ulleres de pasta fullada
© Fototeca.cat
Alimentació
Pastís de pasta fullada, de mida variable, que té una forma que recorda unes ulleres.
tortell

Tortell de pasta fullada i nata
© Fototeca.cat
Pastisseria
Pastís de pasta fullada o d’una altra massa, en forma d’anella, farcit de nata, de crema, de confitura, de massapà, de cabell d’àngel, etc.
El tortell és un element molt important de la tradició culinària catalana, i apareix en diverses celebracions festives al llarg de l’any Era tradició que el padrí regalés un tortell al seu fillol o fillola En algunes comarques catalanes regalava el tortell quan la criatura acabava de recitar el verset de Nadal --tortell de Reis--, i altres el regalaven per Pasqua, amb la benedicció de la palma El tortell de Rams encara és vigent en alguns indrets de les comarques gironines, tot i que la mona de Pasqua ha anat guanyant popularitat a tot el territori Tortell de pasta de brioix i farcit de…
pastís

Tortell de pasta fullada i nata
© Fototeca.cat
Pastisseria
Menja de confiteria, com ara els bescuits, les coques, els tortells, les ensaïmades, els melindros, els púdings, les rosquilles, etc.
pastisseria
Alimentació
Ofici de pastisser.
Hom classifica els productes de pastisseria en lleugers i sòlids La pastisseria lleugera comprèn les galetes, el pa de pessic, el brioix, la pasta fullada, etc La pastisseria sòlida comprèn preparacions que requereixen una digestió més llarga i que generalment són consumides durant els àpats varietats a base de carn, peix, etc o com a postres A més del seu caràcter tradicionalment artesanal, la pastisseria és avui també una activitat industrial important
llaç
Pastisseria
Pastís de pasta fullada gebrat i generalment farcit de cabell d’àngel que té forma de llaç.
cassoleta
Gastronomia
Pasta fullada en forma de cassola petita que hom omple amb carn, peix o verdures o també amb dolços.
vol-au-vent
Pastisseria
Pastís de pasta fullada, de grandària i forma diverses (rodona, oval o quadrada), que hom farceix amb preparacions salades o dolces.