Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
glaça
Gastronomia
Capa brillant i llisa, preparada amb sucre i clara d’ou, amb què es cobreixen alguns pastissos, generalment de petites dimensions.
glaça
Gastronomia
Suc que ha desprès una peça de carn o de peix durant la cocció, el qual s’ha espessit i caramel·litzat formant una superfície llisa que s’adhereix al fons del recipient.
geliu | geliua
Construcció i obres públiques
Dit del material que es glaça fàcilment i, doncs, s’esquerda.
esponjat
Alimentació
Sucre a punt de bola fort, esponjat amb glaça feta de clara d’ou i sucre de llustre i un pols de crémor tàrtar.
Hom el serveix a peces per a dissoldre amb aigua És emprat com a refrescant
desglaçar
Gastronomia
Deixatar amb vi, brou, vinagre, etc., la glaça d’un aliment a fi de tornar-la a utilitzar, després d’haver inclinat la cassola per tal d’eliminar-ne els greixos líquids.
sòl

Dos perfils dels sòls del Montseny, amb els horitzons A i R (a l’esquerra) i A, B i C (a la dreta) i les profunditats respectives en cm
© Fototeca.cat
Geologia
Capa externa de l’escorça terrestre, originada per l’alteració de les roques sota la influència dels agents atmosfèrics i dels éssers vius.
És un cos natural complex i dinàmic en el temps i en l’espai, que sorgeix de la interacció de la biosfera, l’atmosfera i la hidrosfera amb la litosfera L’àmbit ocupat pel sòl és anomenat pedosfera El sòl no és estàtic, ans evoluciona amb el temps, i, bé que no és un ens viu, es forma gràcies a la vida i alhora n'és suport Les plantes troben en el sòl l’aliment, la ciència que estudia el sòl és la pedologia, i la unitat bàsica de descripció dels sòls és el perfil , successió d’horitzons que es fan visibles en practicar un tall vertical en el terreny fins a uns dos metres de profunditat, des…