Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
palla
Agronomia
Conjunt de tiges de gramínia, després de batudes.
La palla ha estat i és encara emprada com a farratge, per a fer jaços destinats a les persones o al bestiar, per a emplenar, com a recobriment de cases rústiques, etc Actualment serveix per a embalar, per a fer bosses, portamonedes, capells, etc
broiler
Avicultura
Polla o pollastre d’edat generalment inferior a dotze setmanes i d’un pes viu comprès entre 1 300 i 1 800 g, obtingut encreuant estirps especials d’aviram de carn.
Els broilers proporcionen una carn tendra, de bona qualitat El mètode per a l’obtenció de broilers , anomenat mètode broiler per a la producció de carn, consisteix a engreixar alhora i en el mateix local un gran nombre d’individus, emprant els mateixos jaços durant tot el període d’engreix És convenient, amb aquest mètode, que cada partida comprengui de 5 000 a 10 000 individus, i que cada installació contingui solament lots totalment uniformes aviram d’una mateixa edat, raça, etc
cort
Lloc tancat a peu pla de la casa rural, destinat al bestiar gros i menut, proveït de menjadores, abeuradors i jaços.