Resultats de la cerca
Es mostren 23 resultats
marisc
© C.I.C - Moià
Alimentació
Qualsevol animal marí invertebrat i proveït d’exoesquelet, especialment els crustacis i els mol·luscs comestibles.
còctel de gambes
calafellvalo (CC BY-NC-ND 2.0)
Gastronomia
Preparació culinària que consta d’una barreja de peix i de marisc (o només de gambes), bullits i esmicolats, que se serveix en un bol o en una copa especial de doble fons damunt una capa d’enciam tallat menut i s’amaneix amb una salsa rosa a base de maionesa i quètxup.
S’acostuma a servir fresc al començament d’un àpat
pastís
juantiagues (CC BY-SA 2.0)
Gastronomia
Preparació culinària, generalment cuinada, elaborada amb ingredients diversos (carn, peix, ous, hortalisses, cereals, etc.), que és presentada sovint en forma circular, com si fos un pastís.
marisqueria
Paula (CC BY-NC 2.0)
Botiga on hom ven marisc.
mariscador | mariscadora
Alberto Casanova (CC BY-NC-ND 2.0)
Que recull o cultiva marisc.
marisqueria
Juan Seguí Moreno (CC BY-NC-ND 2.0)
cargolí comú
Malacologia
Mol·lusc gastròpode marí, de la subclasse dels prosobranquis, semblant al cargolí negre però més gros.
És molt apreciat com a marisc comestible Viu a l’Atlàntic
vinagreta
Gastronomia
Salsa feta amb ceba, julivert i ou dur, barrejats amb vinagre, oli i sal.
És emprada, freda, en plats de peix, marisc i carn perdiu, pollastre, vedella
tellerina
© Fototeca.cat-Corel
Malacologia
Mol·lusc lamel·libranqui de l’ordre dels eulamel·libranquis, de la família dels donàcids, d’uns 2-3 cm de llargada, de closca allargada i aparentment triangular amb les vores dentellades, color violeta fosc a la cara interna i rosat groc a l’externa.
Abunda als fons fangosos i arenosos del litoral, i és molt apreciada com a marisc cru o cuinat Abunda a les costes dels Països Catalans
surimi
Alimentació
Producte alimentari fet a base de carn de peix esmicolada barrejada amb additius i altres ingredients com sucres, sal i fosfats, els quals garanteixen el manteniment de la seva textura durant l’emmagatzematge i conservació.
S’elabora a partir d’espècies abundants, d’escassa sortida comercial o baix cost i de les restes del procés de filetejat El seu gust i olor són molt suaus, i s’afegeixen a amanides, pastes, arrossos, farciments, etc Sovint s’utilitza la base del surimi per a fer succedanis de marisc, com palets o delícies de cranc, de llagosta, d’anguila, etc afegint-hi saboritzants i colorants, entre d’altres De la composició nutricional del surimi destaca una gran majoria d’aigua 70%, una petita quantitat d’hidrats de carboni afegits, un contingut moderat de proteïnes i poc greix La paraula…