Resultats de la cerca
Es mostren 56 resultats
rosada

Azalees amb gotes de rosada
© Fototeca.cat-Corel
Meteorologia
Humitat en forma de gotes líquides que es formen per condensació directa del vapor de l’aire sobre el sòl, la vegetació i altres objectes, principalment durant la nit, quan aquestes superfícies s’han refredat, per irradiació, fins a una temperatura inferior a la del punt de rosada.
gamba rosada
Zoologia
Gamba de la família dels penèids, que ateny uns 18 cm el mascle i uns 13 cm la femella, de color rosat o vermell clar i amb tres punxes a la vora superior del rostre.
pimpinella rosada
Micologia
Bolet, de la família de les tricolomatàcies, de 2 a 10 cm d’alt, vermellós o violaci, de barret convex, de làmines rosades, gruixudes i espaiades, i de cama llarga i fibrosa.
És comuna en boscs i altres hàbitats, especialment sobre sòls àcids És mengívola, però a causa de la seva petitesa gairebé no és consumida
taca rosada
Patologia humana
Element d’una erupció més o menys discreta que apareix a l’abdomen i a la cara anterior de la cuixa durant la febre tifoide.
bolet de rosada

bolet de rosada
Eva Skific (Evica) (CC BY-SA 3.0)
Micologia
Bolet, de la família de les tricolomatàcies, semblant al fredolic, però amb làmines blanques que es taquen de groc citrí i amb la base del peu que sol prendre una coloració grisa blavissa.
Viu en boscs d’alzines i roures i és comestible, però poc apreciat
punt de rosada
Meteorologia
Física
Temperatura a la qual la quantitat de vapor d’aigua present en un gas sotmès a una pressió determinada és igual a la quantitat màxima que en pot contenir a aquesta temperatura i aquesta pressió.
Si hom refreda el gas per sota d’aquesta temperatura, hi ha condensació
llora de cama rosada

Llora de cama rosada
Gerhard Koller (cc-by-sa-3.0)
Micologia
Bolet de capell de 9 a 15 cm d’ample i de color verd, bru olivaci o vermell brunenc, de làmines gruixudes, espaiades i de color crema o groguenc i de cama gruixuda, rosada o blanquinosa.
És mengívol i es cria en fagedes i altres boscs
melrosat
Farmàcia
Melit preparat amb un extret o una infusió de pètals de roses, bullit fins a adquirir consistència de xarop.
Conté aproximadament el 50% de mel Ha estat emprat com a correctiu i, en medicina popular, com a astringent, però actualment és en desús
gelada

Gelada sobre una planta
© Xevi Varela
Meteorologia
Rosada glaçada.
La gelada, que sol cobrir les herbes baixes i la terra, es pot formar amb temperatura de l’aire superior a 0°C
desrosat | desrosada
Eixut de rosada.
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- Pàgina següent
- Última pàgina