Resultats de la cerca
Es mostren 79 resultats
esterilització
Alimentació
Biologia
Tractament que consisteix a destruir la totalitat dels microorganismes (bacteris, fongs, virus) que hi ha en un medi determinat (antisèpsia).
L’esterilització pot tenir lloc amb procediments químics o físics, entre els quals es destaquen la filtració a través de membranes de porcellana, que elimina tots els microorganismes, llevat dels virus la calor, que pot ésser emprada en forma de flama, de calor seca o de calor humida el flamejat, que pot ésser emprat per a esterilitzar objectes resistents bisturís, pinces, tisores, etc la calor seca a 160°C durant una hora, en estufes del tipus Pasteur o Poupinel, emprada per a l’esterilització del material quirúrgic l'autoclau de Chamberland, amb temperatures de 120°C a 140°C, que permet l’…
Esterilització
Definició És anomenat esterilització un mètode anticonceptiu basat en la realització d’una intervenció quirúrgica menor practicada en l’home o en la dona que evita de manera permanent la concepció de fills no desitjats Fonaments, indicacions i controls previs L’objectiu de l’esterilització és blocar permanentment el trajecte que segueixen les cèllules germinals, espermatozoides o òvuls, per atènyer la part de l’aparell genital en què poden entrar en contacte amb les del sexe contrari i com a resultat produir-se una concepció Així, s’efectua una intervenció quirúrgica consistent a obturar el…
esterilització
Biologia
Intervenció que té per objecte d’anul·lar la facultat de reproducció (quirúrgicament, químicament o per irradiacions).
En l’home sol realitzar-se amb la lligadura dels conductes deferents del testicle en molts animals, per castració en la dona es fa amb resecció de les trompes de Fallopi, extirpació dels ovaris o de l’úter, etc
esterilització UHT
Alimentació
Esterilització d’un aliment líquid consistent a escalfar-lo, directa o indirectament, a temperatures compreses entre 135 ºC i 150 ºC durant poc temps, generalment entre 2 i 10 segons.
Quan l’esterilització UHT es fa per contacte directe de l’aliment amb vapor d’aigua s’anomena uperització En el cas de la llet, és escalfada per injecció de vapor a 140-150 °C durant 1 segon i refredada immediatament al buit Aquest tractament manté satisfactòriament els caràcters sensorials i nutritius de la llet La sigla UHT prové de l’anglès ultra-high temperature o ultra-heat-treated
El que cal saber de l’esterilització
L’esterilització constitueix un mètode anticonceptiu basat en la realització d’una intervenció quirúrgica menor, sigui en l’home o en la dona, que de manera permanent evita la concepció Les esterilitzacions poden ésser indicades mèdicament en les persones portadores de determinades malalties hereditàries greus, causants de deficiències psíquiques o orgàniques en les dones de més de 35 anys, ja que per sobre d’aquesta edat s’incrementa notablement el risc que els fills pateixin de trastorns congènits, i en les dones que pateixen d’alguna malaltia, que es podria agreujar amb l’embaràs o el part…
tyndal·lització
Tipus d’esterilització fraccionada intermitent.
És realitzada per escalfament discontinu fins a la temperatura del vapor fluent, normalment en un autoclau que no es tanca Té l’avantatge, sobre l’esterilització estàndard en autoclau tancat a 120 ºC i una atmosfera de sobrepressió, que no és superada la temperatura de 100 ºC això evita que moltes molècules orgàniques s’alterin Deu el seu nom al físic britànic JTyndall, que demostrà la presència de microorganismes i les seves espores en l’aire ambient i desenvolupà aquest mètode d’esterilització, el qual elimina també les formes esporulades
autoclau rotativa contínua
Tecnologia
Autoclau rotativa en la qual els materials a esterilitzar, de mesures exactament tipificades, entren i surten contínuament salvant la diferència de pressió mijançant comportes mecàniques.
La velocitat de circulació dels materials és donada per les condicions d’esterilització necessàries, fixada a una temperatura Generalment es forma un equip amb dos grups més un per a reescalfar i un altre per a refredar La seguretat d’esterilització i la qualitat obtinguda són molt més elevades que no pas en les autoclaus intermitents
desensucrar
Alimentació
Eliminar els sucres, i concretament la glucosa, per acció enzimàtica.
Aquest tractament impedeix l'enfosquiment no enzimàtic posterior si el producte ha d’ésser sotmès a temperatures elevades deshidratació, esterilització
estufa
Calefacció
Cambra o caixa metàl·lica, tancada i aïllada de l’exterior, a l’interior de la qual hom pot aconseguir i mantenir la temperatura desitjada.
Hom l’empra en els laboratoris i en les installacions industrials per a desinfecció, esterilització, assecatge, producció de cultius microbians, etc
envasament asèptic
Alimentació
Tecnologia
Transports
Tecnologia d’envasament i de processament d’aliments en què el producte i l’envàs són esterilitzats separadament, i el producte alimentari és envasat en condicions asèptiques per tal d’evitar-ne la contaminació.
Aquesta esterilització separada a penes degrada tèrmicament el producte i en manté en un percentatge més alt les qualitats nutritives i sensorials inicials
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- Pàgina següent
- Última pàgina