Resultats de la cerca
Es mostren 41 resultats
fregit

Aliments fregits
© Corel
Menjar fregit, cuit en oli, llard o mantega bullent.
seitan
Alimentació
Producte alimentari elaborat a partir del gluten de blat, barrejat amb aigua i salsa de soja i cuit en brou vegetal, al qual es poden afegir espècies, algues i altres ingredients que li aporten aroma i gust.
Per la seva textura final i per l’elevat contingut de proteïnes, és utilitzat com a substitut de la carn, arrebossat, estofat, fregit, etc
xurro

Xurros
© MPG
Pastisseria
Peça de pasta de bunyol de forma llarguera.
Hom la prepara afegint aigua bullent amb sal sobre farina i mesclant-ho fins a aconseguir una pasta fina, que és emmotllada amb una màquina apropiada, de manera que adquireix una forma tubular estriada després és fregit en oli abundant, i eventualment hom hi posa sucre per sobre
Calella de Palafrugell celebra mig segle de la Cantada d’Havaneres
La localitat de Calella de Palafrugell Baix Empordà celebra els 50 anys de la Cantada d’Havaneres, un esdeveniment anual que ha contribuït a popularitzar aquest gènere de cançó Unes 30000 persones assisteixen a la commemoració, en què actua la cantautora de Palafrugell Sílvia Pérez Cruz i els grups Port Bo, Bergantí i Peix Fregit
L’organització política dels comtats del Pallars
Art romànic
Introducció Els moviments d’emancipació política que acabem d’esmentar foren afavorits pels carolingis, especialment intensos des de la conquesta de Girona l’any 785 i per l’ocupació de Barcelona el 801 Però l’alliberament del Pallars i de la Ribagorça, vers el 800, anà a càrrec de la iniciativa privada dels comtes de Tolosa, atribuïda concretament a Bigó Sembla, però, que els indígenes d’aquestes comarques s’havien posat sota el seu domini i protecció Es comença a reorganitzar el territori, alhora que es restauren els monestirs visigòtics de Senterada i Alaó, els quals havien estat destruïts…
migas

Migas
© MPG
Gastronomia
Preparació culinària a base de pa dur, lleugerament remullat, fregit amb oli i alls.
Són típiques de la Manxa, Andalusia, Extremadura, Aragó i la regió portuguesa de l’Alentejo, i depenent de les zones la preparació varia També es fan de farina Es poden acompanyar d’aliments salats o dolços ous ferrats, sardines, cansalada, raïm, etc Originàriament, era un plat típic de pastors, per a aprofitar el pa dur
blanquet
Gastronomia
Greix, part de la freixura dels bens, moltons, vedelles, porcs, etc, que hom menja fregit.
xuixo

Xuixos
Garrett Ziegler (CC BY-NC-ND 2.0)
Pastisseria
Dolç de forma més o menys cilíndrica farcit de crema, fregit i recobert amb sucre.
Fou creat el 1918 pel pastisser gironí Emili Puig al seu establiment del Barri Vell, a partir de la recepta del dolç chou à la crème , similar a una lionesa, que li explicà un pastisser francès refugiat de la Primera Guerra Mundial