Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
monofosfat de guanosina
Química
Mononucleòtid format per l’esterificació d’una molècula de guanosina i una molècula d’àcid fosfòric, de fórmula molecular: C10H14N5O8P.
ribonucleòsid
Bioquímica
Nucleòsid el sucre del qual és la d-ribosa.
Els ribonucleòsids solen tenir noms trivials àcid adenílic, àcid guanílic, etc
ribonucleòtid
Bioquímica
Nucleòtid en el qual el sucre és la d-ribosa.
Molts ribonucleòtids tenen noms trivials, com ara l’àcid adenílic o l’àcid guanílic
saboritzant
Alimentació
Dit de l’additiu alimentari capaç d’exaltar algun dels quatre sabors bàsics (amarg, dolç, salat i àcid).
Són anomenats oficialment modificadors o potenciadors del sabor Entre els més importants, destaquen l’etiol-maltol, els àcids glutàmic, inosínic i guanílic i llurs sals sòdiques i potàssiques
guanilat sòdic
Alimentació
Sal sòdica de l’àcid guanílic.
Es forma en el múscul per degradació dels àcids ribonucleics La indústria alimentària l’obté per degradació enzimàtica dels àcids ribonucleics del llevat posteriorment, hom el purifica És un additiu legalment acceptat que hom utilitza com a portador i reforçador de l’aroma càrnia en productes alimentaris
àcid ribonucleic
![](/sites/default/files/media/FOTO3/acid_ribonucleic_dibuix.jpg)
L’estructura de l’ARN missatger
© fototeca.cat
Bioquímica
Nom genèric d’un grup d’àcids formats per nombrosos nucleòsids units entre ells mitjançant l’àcid fosfòric.
Els àcids ribonucleics presenten una estructura molt semblant al desoxiribonucleic i, com aquest, tenen una importància capital en la síntesi de proteïnes N’hi ha tres tipus principals l’ ARN missatger ARNm, l’ ARN ribosòmic ARNr i l’ ARN transferidor ARNt Cadascun d’ells forma una fibra única, té un pes molecular característic i una determinada composició de bases L’ARNm conté 4 tipus de base adenina, guanina, citosina i uracil i és sintetitzat en el nucli durant la transcripció Els ARNt actuen com a molècules transportadores d’aminoàcids específics durant la síntesi proteica en…
ribonucleòtid
Alimentació
Nom genèric donat als àcids inosínic i guanílic i a llurs sals sòdiques que hom utilitza com a additius alimentaris en qualitat de reforçadors d’aroma i sabor de certes conserves i, sobretot, de força productes carnis.