Resultats de la cerca
Es mostren 2767 resultats
molta
Química
Operació de desintegració de sòlids, que hom realitza en molins i en la qual hom obté partícules d’unes dimensions que van des de 0,1 cm de diàmetre fins a la pols impalpable.
molta baixa
Molta feta acostant l’alta i la sotana a fi d’aconseguir el màxim possible de farina a la primera passada.
molta alta
Molta feta separant l’alta de la sotana a fi d’aconseguir una proporció de sèmola superior a la de farina fina.
Montserrat Roig i Fransitorra publica Molta roba i poc sabó i Vicent Andrés i Estellés, La clau que obrí tots els panys
Montserrat Roig i Fransitorra publica Molta roba i poc sabó i Vicent Andrés i Estellés La clau que obrí tots els panys
crosta

Pa de pagès amb molta crosta
Lèxic comú
Capa externa dura que cobreix una cosa de matèria més tova o molla.
farina

Utilitació de farina per l'elaboració de pa
© Istockphoto
Alimentació
Pólvores obtingudes per la molta del gra dels cereals (especialment blat, i també ordi, sègol, etc.).
Hom pot diferenciar la farina prima, que és la més fina, de la farina gruixuda, que és la menys fina i alhora conté més segó i porgadures La farina de blat és emprada per a fabricar el pa La barreja de tota la farina que surt del blat, abans de separar la prima de la gruixuda, és anomenada farina rodona L’examen microscòpic de la farina de blat permet de detectar possibles adulteracions degudes a l’addició d’altres menes de farina, els grans de midó de les quals tenen una forma distinta que els grans de midó del blat El midó i el gluten són els dos components principals de la farina El…
voluntariós | voluntariosa
Que té molta voluntat, que hi posa molta voluntat.
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina