Resultats de la cerca
Es mostren 3 resultats
sàpid | sàpida
Alimentació
Dit de cadascun dels additius emprats per a modificar el sabor dels aliments, tals com edulcorants, amargants, etc.
sàpid | sàpida
Alimentació
Dit de cadascun dels components dels aliments que influeixen en llur sabor, tals com àcids orgànics, substàncies amargues, polifenols, sucres, etc.
quinina

fototeca.cat
©
Farmàcia
Química
Alcaloide present a la quina
.
Històricament, la quinina fou emprada a l’Amèrica del Sud per al tractament del paludisme Fou introduïda a Europa pels castellans al s XVII i des d’aleshores hom intentà l’aclimatació de l’arbust del qual hom l’obté Aquesta aclimatació no fou aconseguida al continent europeu, però sí a l’illa de Java, a la fi del s XIX, i així aquest territori es convertí en el principal productor de l’alcaloide La quinina fou aïllada en estat pur per Pelletier i Caventou l’any 1820, la seva estructura fou elucidada per Rabe el 1931 i la seva síntesi total fou feta per RBWoodward i WEvon Doering l’any 1944…