Resultats de la cerca
Es mostren 48 resultats
ametlles torrades
Alimentació
Ametlles escloscades i sotmeses a un procés de torrefacció directa o per immersió en oli fregit, i generalment amb un salat posterior de més o menys intensitat.
Xavier Torrades Sabata

Xavier Torrades Sabata
ARXIU X. TORRADES
Triatló
Triatleta.
S’inicià l’any 2000 i el 2002 fou becat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès per la Federació Espanyola de Triatló durant cinc anys Competí pel Club Natació Manresa 2001-02, l’Excelent Center 2003-04, el Fluvial de Lugo 2005-07 i el Reus Ploms Fou campió de Catalunya d’aquatló 2006, de duatló 2009 i de triatló de curta distància 2009, 2010, de distància B 2011, 2013 i de muntanya 2011 Guanyador de múltiples proves del circuit català i espanyol, assolí la medalla de bronze al Campionat d’Espanya de triatló cros i acabà en el primer lloc del rànquing estatal el 2011 Fou campió d’…
torrada de Santa Teresa

Torrades de Santa Teresa
© MPG
Gastronomia
Llesca de pa mullada amb llet, fregida després d’arrebossada amb ou batut i servida amb sucre, canyella o mel pel damunt.
torrada

torrada Torrades de pa
© Dreamstime
torró

Torrons
© Dreamstime
Pastisseria
Massa feta d’ametlles pelades (crues o torrades) i mel, eventualment amb clara d’ou, albúmina o gelatina.
Les ametlles poden ésser substituïdes per altres fruites seques pinyons, avellanes, cacauets, nous, etc, rovell d’ou, coco i fruites confitades La mel pot ésser totalment o parcialment substituïda per sacarosa i glucosa De les moltes varietats que hom elabora als Països Catalans, els més apreciats són el torró d’Agramunt fet amb avellanes i recobert de pa d’àngel --que també se’n fa a Amer Gironès--, el torró d’Alacant molt dur, fet amb ametlles torrades, mel i clara d’ou, el torro de Xixona de pasta d’ametlles picades, el torró de massapà amb sucre cremat i massapà, i el torró…
orellana

Orellanes d’albercoc
Alimentació
Tros de préssec, albercoc o pera tallat en forma de cinta i assecat.
Hom les consumeix torrades al forn, com a condiment de viandes, per postres, etc