Resultats de la cerca
Es mostren 39 resultats
torrefacció
Tecnologia
Operació que consisteix a sotmetre a l’acció directa del foc i en contacte amb l’aire determinades substàncies, per tal de dessecar-les, de destruir-ne algun principi perjudicial, d’oxidar-les, etc.
Des del punt de vista químic, hom pot dir que la torrefacció és una calcinació que comporta l’oxidació del material tractat
torrefacció
Alimentació
Procés que consisteix a sotmetre un aliment a temperatures superiors a les de la dessecació, amb la qual cosa el producte sofreix caramel·lització dels sucres (reacció de Maillard) i piròlisi parcial, per tal d’aconseguir-hi el desenvolupament d’aromes i textures característiques.
recremament
Torrefacció excessiva.
cafè descafeïnat
Alimentació
Cafè del qual hom ha extret la cafeïna mitjançant, fonamentalment, dissolvents orgànics.
El procés és aplicat al cafè verd humitejant-lo i extraient-ne posteriorment l’alcaloide Els grans, una vegada eliminat el dissolvent, són sotmesos als processos normals de torrefacció
torrefactor
Aparell que fa la torrefacció.
bol

Bols naturals i artificials
© Fototeca.cat
Mineralogia i petrografia
Terra acolorida formada per argiles montmorillonítiques.
Seguit del seu nom d’origen o color, serveix per a designar productes molt distints procedents de roques toves, com els ocres, els blancs de calç, etc Cal remarcar, entre els bols, el bol blanc , que és un caolí, i el bol groc , que dóna, per torrefacció, un pigment d’ocre emprat en pintura
dicromat de sodi
Química
Cristalls vermells, molt solubles en l’aigua, que es fonen a 357°C.
Forma un dihidrat, molt estable, que és la forma comercial i es presenta en forma de cristalls deliqüescents Hom l’obté a partir de la cromita per torrefacció alcalina i posterior lixiviació És emprat com a oxidant, inhibidor de la corrosió, en la preparació de pigments i com a producte de partida per a altres composts del crom
torrefactor | torrefactora
Relatiu o pertanyent a la torrefacció.
diòxid de sofre
Química
Gas incolor d’olor sufocant, que es fon a -75°C i bull a -10,02°C, soluble en l’aigua amb reacció àcida (àcid sulfurós), en l’alcohol i en l’èter.
Hom l’obté per torrefacció en l’aire de diversos sulfurs o per combinació directa dels elements Presenta propietats reductores notables, especialment en medi bàsic, i és emprat com a producte de partida en la preparació de l’àcid sulfúric, de l’àcid sulfurós i dels sulfits, com a solvent apròtic, en el refinatge del petroli, com a agent blanquejant, com a conservador i fungicida i com a fluid refrigerant És també conegut com a anhídrid sulfurós
torrefactor | torrefactora
Persona que es dedica a la torrefacció.