Resultats de la cerca
Es mostren 12 resultats
trinxat | trinxada
Escut trinxat
© Fototeca.cat
Heràldica
Dit de l’escut el compàs del qual és dividit en dues parts iguals mitjançant un traç diagonal que va de l’angle destre del cap al sinistre de la punta.
També és dit de qualsevol quarter o peça dividits d’una manera igual
rodella-besant

rodella-besant
©
Heràldica
Moble rodó i pla que té la meitat principal o primera de color, i l’altra, de metall, i sempre és sobre camper de metall.
Pot ésser partida, truncada, tallada, trinxada i quarterada
carn capolada
Carn crua d’un animal, trinxada i sense cap additiu.
farcir
Omplir de carn trinxada i altres ingredients (un ocell, un pastís, etc).
semitrinxat | semitrinxada
Heràldica
Dit de l’escut partit, truncat o tallat una de les divisions del qual ha estat trinxada.
retrinxat | retrinxada
Heràldica
Dit de l’escut trinxat una o cadascuna de les divisions del qual ha estat novament trinxada.
galantina
Gastronomia
Plat de carn de pollastre, de vedella, etc, trinxada i cuita amb una gelea, que hom serveix fred.
tastet
Porció de carn de porc trinxada i fregida el mateix dia de la matança, per a ésser tastada i servir de norma per a fer els farciments.
El sucre dels ducs de Gandia
Reproducció idealitzada d’un ingeni sucrer El conreu de la canyamel, importada a la Mediterrània des de l’Índia cap al segle VII, havia assolit una certa importància a les illes de la Mediterrània oriental, com Xipre, però el domini otomà entrebancava el comerç occidental i, des del segle XIV, varen aparèixer plantacions de canya de sucre a les vores occidentals d’aquesta mar, sobretot a Sicília i al País Valencià Malgrat que es tenen notícies del conreu de la canyamel i de l’elaboració de sucre a diverses comarques valencianes, com la Plana Castelló o el Baix Segura Oriola, allà on va…
salami
Alimentació
Embotit cru, assecat i fumat, de color vermell fosc, fet amb mescla de carns de porc, de boví, o de porc i boví, i cansalada o greix de porc, finament trinxada.