Resultats de la cerca
Es mostren 70 resultats
amargant
Alimentació
Beguda alcohòlica de sabor amarg, elaborada a base de diverses substàncies: quina, extrets de pell de taronja o de llimona, extrets d’arrel de genciana, etc.
Els amargants són emprats principalment com a aperitius
Marc Amargant Sabé
Handbol
Jugador d’handbol.
Es formà com a central al Club d’Handbol Palautordera, encara que també feu de lateral Jugà al Club Balonmano Granollers 1997-2003, al FA Göppingen alemany 2003-05 i al Cangas del Morrazo 2005-06 i des de la temporada 2006-07 juga amb el Club Balonmano Ciudad de Logroño Fou internacional amb la selecció espanyola júnior en 16 ocasions, 5 amb l’absoluta També jugà amb la selecció catalana
llengua de bou
© Malcolm Storey
Micologia
Bolet, de la família de les hidnàcies, de barret groc o ocraci amb l’himeni disposat en agulles.
És comestible, bé que una mica amargant
cafè
© Fototeca.cat-Corel
Alimentació
Beguda estimulant originària d’Aràbia obtinguda per infusió dels grans de cafè torrats i molts.
A Turquia i altres països europeus orientals hom prepara la beguda escalfant el cafè molt fi dins l’aigua fins a l’ebullició cafè turc hom es beu el líquid quan només resta al fons de la tassa la part insoluble Al Brasil hom sol fer una percolació directament dels grans de cafè en resulta una infusió suau i molt aromàtica Als països d’influència anglosaxona i a l’Europa central i septentrional la beguda, obtinguda per percolació suau, és lleugera i poc amargant Als països llatins el cafè, obtingut per percolació o per vapor cafè exprés , és més concentrat, de color més fosc i…
àcid cianúric
Química
Trímer de l’àcid ciànic.
És obtingut per escalfament de la urea Cristalls blancs de tast amargant, són emprats en síntesi orgànica
àcid deshidrocòlic
Bioquímica
Àcid obtingut per oxidació de l’àcid còlic amb CrO3 en medi acètic.
Es presenta en forma de cristalls de tast amargant que es fonen a 237°C És emprat com a colepoètic i com a diürètic suau
lactucari
Farmàcia
Suc lletós obtingut de la lletuga.
Pot presentar-se en forma de trossos irregulars de làtex dessecat, de color verd a groc bru És amargant, soluble parcialment en aigua, alcohol i èter Actualment en desús, fou emprat en forma de xarop com a hipnòtic
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Pàgina següent
- Última pàgina