Resultats de la cerca
Es mostren 298 resultats
suc
Cop donat amb el cap.
suc
Líquid que es desprèn d’un cos, comparable als sucs dels animals i de les plantes.
suc
Líquid contingut en certs teixits de cossos organitzats (la carn, el fruit de certes plantes, etc), d’on hom pot extreure’l per pressió, cocció, etc.
suc
En certs guisats, la part líquida substanciosa i condimentada que acompanya les viandes cuinades.
suc vacuolar
Biologia
Solució aquosa molt fluida, de caràcter gelatinós, continguda en els vacúols, constituïda per substàncies minerals (com ara sulfats, nitrats, clorurs, fosfats, etc) i orgàniques (com ara àcids orgànics, glúcids —especialment sacarosa, glucosa i tanins— i lípids).
En els vacúols s’acumulen substàncies de reserva i substàncies procedents de totes les vies metabòliques de degradació tòxiques per al citoplasma que les produeix El suc vacuolar permet al citoplasma de conservar el grau d’imbibició convenient L’entrada d’aigua del medi a l’interior de la cèllula, per osmosi, té com a conseqüència la turgència cellular
suc pancreàtic
Biologia
Líquid viscós i alcalí secretat pel pàncrees; conté aigua, enzims, greixos, sals, proteïnes i leucina.
suc intestinal
Biologia
Líquid clar, groguenc i alcalí, secretat per les glàndules de Lieberkühn de la mucosa intestinal.
suc gàstric
Biologia
Líquid clar secretat per la mucosa gàstrica; conté aigua, àcid clorhídric, pepsina, labferment i sals minerals.
suc nuclear
Biologia
Massa incolora que inclou tots els components del nucli cel·lular.
És format sobretot per proteïnes particularment cisteïna A la majoria dels nuclis presenta una semblança homogènia La seva viscositat és, per terme mitjà, de 0,94 —en comparació amb la de l’aigua—, la seva elasticitat és molt gran i té una consistència més o menys gelatinosa segons l’estat fisiològic de la cèllula Pren els colorants no basòfils com l’eosina, i el seu pH és igual o superior a 7
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina