Resultats de la cerca
Es mostren 2 resultats
fol·licle tuberculós
Anatomia animal
Lesió anatomicopatològica típica que produeix el bacil de Koch en els teixits.
És constituït per un centre necrosat, amb aparença de formatge, envoltat per una proliferació cellular, en la qual hi ha fonamentalment tres menes de cèllules gegants, epitelioides i limfòcits, a més del microbi
carn
© Fototeca.cat
Anatomia animal
Alimentació
Zootècnia
Part muscular del cos dels animals considerada com a aliment.
Són considerades com a carn totes les parts del cos dels animals bones per a l’alimentació, i especialment el teixit muscular de mamífers i d’ocells El color i el sabor de la carn van associats a una activitat bioquímica del múscul, el qual produeix, quan és actiu, substàncies metabòliques amb gust característic En general, una carn molt pàllida carn blanca sol ésser insípida i produïda per un animal amb poca activitat muscular, mentre que una carn fosca carn vermella o negra sol ésser molt sàpida i pròpia d’un animal molt actiu muscularment Químicament la carn és composta sobretot d’…