Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
escala Barkometer
Física
Escala areomètrica emprada en la indústria de l’extracció del taní.
El zero de l’escala correspon a l’aigua, i cada grau representa una variació de 0,001 en el pes específic
escala de Balling
Física
Escala areomètrica emprada per a determinar el percentatge en pes de sucre que porten els líquids o licors ensucrats.
El nombre de graus Balling dóna el nombre de grams de sucre disssolts en 100 g de solució Fou establerta pel químic alemany Karl Josef Napoleon Balling Gabrielshütte, Bohèmia 1805 — Praga 1868 en el sacaròmetre que porta el seu nom és utilitzada en les indústries sucrera i cervesera
API
Física
Escala areomètrica deguda a l’American Petroleum Institute i elegida als EUA com a estàndard per als productes del petroli.
És donada per l’expressió Graus areomètrics API a 15°C = 141,5/pes específic — 131,5
escala de Baumé
Física
Escala areomètrica proposada per Antoine Baumé l’any 1768, molt emprada en la determinació de concentracions d’àcids i xarops.
Són utilitzades dues escales referides a 15°C, segons que es tracti de líquids més o menys densos que l’aigua, definides per líquids més densos °Bé=145- 145/pes específic líquids menys densos °Bé = 140/pes específic - 130 on °Bé significa graus en l’escala de Baumé
escala de Brix
Física
Escala areomètrica emprada en la indústria del sucre, els graus de la qual donen el percentatge en pes de sacarosa pura continguda en una solució.
Fou inventada pel matemàtic i enginyer alemany Adolf Ferdinand Wenceslaus Brix 1798-1870