Resultats de la cerca
Es mostren 7 resultats
leptòtrix
Biologia
Gènere de bacteris de l’ordre dels clamidobacterials, de la família de les clamidobacteriàcies, que són quimiosintètics i oxiden les sals ferroses a sals fèrriques.
Habiten a la gespa, i formen filaments envoltats d’una beina flexible que es cobreix d’hidròxid fèrric Es reprodueixen per conidis
vèrnix
Biologia
Substància o capa greixosa que recobreix la pell del fetus, constituïda per cèl·lules epitelials descamades, materials sebacis, colesterina i detrits cel·lulars.
En el nounat és clarament visible com una capa blanquinosa que li cobreix i li protegeix tota la pell S'elimina espontàniament És anomenada també vèrnix caseosa i untet sebaci
mesoteli
Biologia
Capa simple de cèl·lules escatoses que cobreix la superfície de les seroses.
És una varietat d’endoteli
reacció acrosòmica
Biologia
Conjunt de processos enzimàtics gràcies als quals el cap de l’espermatozoide pot travessar les membranes de l’oòcit.
Hom considera la reacció acrosòmica la primera fase de la fecundació Quan l’espermatozoide és a frec o en contacte amb les cobertes gelatinoses de l’oòcit zona pellúcida, la membrana acrosòmica externa i part de la membrana plasmàtica que la cobreix creen unes obertures per a alliberar els enzims de l’acrosoma, els quals permeten que el gàmeta masculí pugui avançar per la zona pellúcida Al mateix temps, al citoplasma de l’oòcit s’alliberen milers de petites vesícules que creen una barrera a la penetració de cap més espermatozoide
albugínia
Biologia
Capa gruixuda, blanca, de teixit fibrós que cobreix un òrgan, especialment la immediata al testicle.
cobreobjectes
Biologia
Làmina de vidre prima amb què hom cobreix les preparacions microscòpiques per tal d’observar-les i de conservar-les.
microbiologia
Biologia
Part de la biologia que estudia els microorganismes.
Aquesta disciplina s’ocupa de la descripció dels nombrosos tipus de microorganismes protozous, algues, fongs, bacteris, rickèttsies, virus, etc, de l’estudi de llurs condicions i medis de vida, de llurs relacions amb la natura, de tots aquells casos en què els microorganismes actuen com a patògens en l’home, els animals i les plantes, dels processos industrials que mitjançant microorganismes produeixen aliments llevats de panificació, formatges, begudes alcohòliques, maduració d’embotits, etc i de la producció industrial d’antibiòtics, aminoàcids i dissolvents orgànics També és una ciència…