Resultats de la cerca
Es mostren 5 resultats
blanquejar
Agronomia
Sotmetre un producte alimentari, una hortalissa, a l’operació del blanqueig
.
sulfatar
Agronomia
Sotmetre (els vegetals) a polvoritzacions d’una dissolució aquosa de sulfat de coure o de sulfat de ferro per preservar-los de les malures causades per fongs o altres paràsits.
llavor
Botànica
Agronomia
Embrió en estat de vida latent, acompanyat o no d’endosperma i de perisperma i protegit per l’episperma.
Origen de la llavor Procedeix del primordi seminal, un cop fecundada l’ovocèllula i transformats els teguments en l’episperma La llavor és característica dels espermatòfits Per extensió, hom també anomena llavors els tubercles de les patateres, els bulbs de les cebes, etc Les llavors a l'agricultura Per a ésser emprades en agricultura, les llavors no han d’ésser barrejades amb les d’altres espècies o varietats ni atacades per paràsits Hom les sol sotmetre a una anàlisi de llavors per tal de determinar-ne la puresa expressada pel percentatge en pes de llavors capaces de produir gèrmens normals…