Resultats de la cerca
Es mostren 113 resultats
tast
Tros de carn o embotit que és oferta a parents i amics després de la matança del porc.
tast
Petita porció d’un menjar o d’una beguda que hom pren com si fos solament per tastar-lo.
tast
Gust que hom troba en un menjar o una beguda en tastar-lo, sabor.
oleuropeïna
Alimentació
Química
Glucòsid de l’àcid cafeic esterificat amb un polifenol.
Té tast amarg, es troba a les olives i es destrueix amb àlcalis
llimona dolça
Adityamadhav83 (CC BY-SA 3.0)
Botànica
Agronomia
Fruit del llimoner dolç.
Són més petites que les llimones, de polpa fada i de tast poc àcid
àcid cianúric
Química
Trímer de l’àcid ciànic.
És obtingut per escalfament de la urea Cristalls blancs de tast amargant, són emprats en síntesi orgànica
àcid deshidrocòlic
Bioquímica
Àcid obtingut per oxidació de l’àcid còlic amb CrO3 en medi acètic.
Es presenta en forma de cristalls de tast amargant que es fonen a 237°C És emprat com a colepoètic i com a diürètic suau
sliwowitz
Alimentació
Aiguardent obtingut a partir de prunes fermentades, originari dels Balcans (del serbocroat šljiva, ‘pruna’).
Hom empra els fruits juntament amb algunes llavors i això fa que tingui un petit contingut en àcid cianhídric, que li dóna un típic tast amarg
sabor
Alimentació
Característiques gustatives dels aliments.
En terminologia alimentària, aroma, gust, sabor i tast poden tenir, a vegades, un significat equívoc Qualsevol sabor pot ésser obtingut amb la barreja adequada dels sabors fonamentals
ragusà
Alimentació
Formatge de pasta dura fet amb llet de vaca, fermentat en salmorra, i a vegades fumat, típic de Ragusa (Sicília).
Té el 44% de greix i és de tast dolç i suau, però si ha madurat més de sis mesos és picant i saborós i sol ésser consumit ratllat
Paginació
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- …
- Pàgina següent
- Última pàgina