i kagú | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

kagú

rinocet, Nom científic delRhynochetus jubatus
substantiu masculím
Zoologia
rinocet, Nom científic delRhynochetus jubatus
ornitologia ornit
Ocell de l’ordre dels fasianiformes, de la família dels rinoquètids, que fa de 50 a 60 cm i té el plomatge d’un gris pissarrenc clar, amb les ales una mica més fosques i barrades de roig, blanc o negre, i un plomall erèctil al pili.

No pot volar, i s’alimenta d’invertebrats terrestres. Es endèmic de Nova Caledònia. La introducció dels predadors terrestres a l’illa n'ha minvat tant el nombre, que és una espècie amenaçada seriosament d’extinció.

Llegir més...