i perdiu blanca | enciclopèdia.cat

OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

perdiu blanca

perdiu de neu, Lagopus muta (nc)
substantiu femeníf
Zoologia
perdiu de neu, Lagopus muta (nc)
Perdiu blanca
carlosbocos (CC BY-NC)
ornitologia ornit
Ocell de l’ordre dels fasianiformes, de la família dels tetraònids, de 35 cm, que presenta una carúncula vermella sobre cada ull, és blanc amb la cua negra a l’hivern, i té el cap, el coll i les parts superiors més o menys brunencs durant la resta de l’any.

Té els tarsos, i de vegades els peus, emplomallats. El mascle, a l’hivern, presenta una ratlla negra des del bec a través dels ulls. Habita a Finlàndia, Noruega, Lapònia, Escòcia, els Alps i els Pirineus.

Col·laboració: 
JTO

Llegir més...