i martinet menut | enciclopèdia.cat

☰ Navegació pels índexs

Gran enciclopèdia catalana

martinet menut

Nom científic delIxobrychus minutus, caquetó, suís
substantiu masculím
Zoologia
Nom científic delIxobrychus minutus, caquetó, suís
ornitologia ornit
Ocell de l’ordre dels ciconiformes, de la família dels ardeids, de 35 cm, que té les parts superiors negrenques, la resta ocre pàl·lid, les potes verdes i el bec groguenc.

La femella té el plomatge estriat i uns tons més terrosos. S'alimenta de larves, insectes, peixets, etc. És de costums crepusculars fora de l’època de cria. Habita a tot Europa (excepte a les illes Britàniques, a la península escandinava, a Còrsega i a Sardenya), hiverna a l’Àfrica i n'existeixen subespècies a Àsia, Àfrica, Madagascar, Austràlia i Nova Zelanda. És comú als Països Catalans.

Col·laboració: 
JTO
Llegir més...