OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Martí Boada i Juncà

Biologia i ecologia
biologia biol
Geògraf i naturalista.
Sant Celoni, Vallès Oriental, 1949

Llicenciat en estudis catalans per la Universitat de Perpinyà, es doctorà en geografia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2001). Professor titular del departament de geografia i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB, ha estat director del Museu Monogràfic del Montseny, és director de l’Observatori de Seguiment de la Biodiversitat de la Tordera i assessor del Centre de Biodiversitat d’Andorra i del Consell Assessor pel Desenvolupament Sostenible.

Bon coneixedor del massís del Montseny i el seu entorn i divulgador de temes ambientals, és autor, entre altres obres, d'Els arbres de la regió del Montseny (1988), Hivern al Montseny: diari d’un naturalista (1992), Medi ambient: una crisi civilitzadora (1998), Canvi ambiental al Montseny (2002), El canvi global (2002) i Boscos de Catalunya. Història i actualitat del món forestal (2003). Ha publicat articles científics a revistes especialitzades de geografia i ecologia.

Ha estat guardonat amb els premis Pau Vila (1988), de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona; el premi d’Actuació Cívica Catalana (1991), de la Fundació Jaume I; el premi Global 500 (1995), concedit pel Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA); la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999); el premi Serra d’Or a la millor obra científica (2003), pel llibre El Montseny. Cinquanta anys d’evolució dels paisatges (2002); el premi de Medi Ambient concedit pel ministeri de medi ambient (2004), i el premi de Medi Ambient de l’IEC (2005).

Col·laboració: 
XDE

Llegir més...