OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Valentí Fuster i de Carulla

Medicina
Valentí Fuster i de Carulla
© Mount Sinai Medical Center
medicina med
Metge cardiòleg.
Barcelona, 20 de gener de 1943

Llicenciat per la Universitat de Barcelona (1967), s’especialitzà a l’Hospital Clínic de Barcelona i a les universitats d’Edimburg i Liverpool. El 1972 es traslladà als EUA, on treballà, durant deu anys, a la Clínica Mayo de Rochester (Minnesota). El 1991 ingressà com a professor a la Universitat de Harvard, a l’Escola Mèdica de Harvard (Boston), i fou nomenat director de la unitat cardíaca del Massachusetts General Hospital.

Des del 1994 dirigeix l’Institut Cardiovascular del Mount Sinai Medical Center de Nova York. Dins de la seva especialitat, han destacat els seus treballs sobre les malalties coronàries. L’any 2006 dirigí un trasplantament combinat de cor i pulmó que tingué un gran ressò en l’àmbit de la cardiologia.

Autor d’un gran nombre de treballs, ha rebut nombrosos guardons, entre els quals hi ha el Miquel Servet de recerca cardiovascular (1976), el premi Gruntzig de la Societat Europea de Cardiologia (1992), els premis del Col·legi Americà de Cardiologia (1993), d’investigació cardiovascular Lewis A. Conner (1995), el premi Príncipe de Asturias (1996), el premi cardiovascular Kurt Polzer de l’Acadèmia Europea de les Ciències i les Arts (2008), el premi internacional Arrigo Recordati pel desenvolupament de la imatgeria cardiovascular (2009), el Gran Premi Científic de l’Institut de França (2011) i el Premi Nacional de cultura del CoNCA en la categoria de pensament i cultura científica (2012). 

Col·laboració: 
JReC / MTRB

Llegir més...