OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Diari de Balears

SinònimDBalears
SinònimDBalears
periodisme period
Diari publicat a Palma des de l’u de maig de 1996.

Primer diari publicat a les Balears íntegrament en català des del 1939, té l’origen en el diari Baleares . Pertany al grup Serra . Dirigit per Miquel Serra, és un diari d’informació general, i presta una especial atenció a l’àmbit illenc.

L’any 2008 hom dugué a terme una remodelació formal i d’ampliació de continguts i seccions, amb especial incidència en la versió digital, que incorporà eines d’interacció amb els lectors, renovació que anà acompanyada del canvi de capçalera per l’actual.

Publica també el suplement setmanal de cultura L’Espira . Ha editat col·leccionables, entre els quals Turisme i societat i la Guia dels pobles de Mallorca, a més dels fascicles de l’Atles d’Història de Mallorca de la Gran Enciclopèdia de Mallorca i els volums de la col·lecció Bibilioteca d’Escriptors Mallorquins, en col·laboració amb el Consell de Mallorca i amb la Banca March.

El 1997 instituí el premi Primera Plana per a persones i institucions destacades en la defensa de la llengua i la cultura de les Illes. El 1996, el seu editor, Pere Serra , rebé la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya. Al novembre del 2011 inicià la coedició amb el diari Ara , que subministrava la informació general de Països Catalans, la d’àmbit estatal i la internacional. Hom hi incorporà, a més, els suplements d’ambdues capçaleres. El 22 de maig de 2013 fou clausurada la versió en paper del Diari de Balears , a la qual prengué el relleu des del dia següent el diari Ara Balears , impulsat pel Grup Serra i pels periodistes i empresaris del diari Ara .

Llegir més...