OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Jordi Tardà i Castells

Música
música mús
Promotor musical, col·leccionista i periodista musical.
Mataró, Maresme, 1 de febrer de 1955 — Mataró, Maresme, 1 de març de 2015

De molt jove començà a col·leccionar discos i a organitzar concerts. A vint-i-un anys treballà amb el promotor Gay Mercader i participà en les gestions per al primer concert a l’Estat espanyol dels The Rolling Stones, grup al qual entrevistà dues vegades (1976 i 1982).

L’any 1983 començà a treballar a Catalunya Ràdio i el 1985 començà a presentar i dirigir el programa propi Tarda Tardà en aquesta emissora i posteriorment al canal iCat, que acabava sempre amb la frase "paraula de Stone". El programa s'emeté ininterrompudament amb periodicitat setmanal fins pràcticament la seva mort. El mateix any 1985 creà la Fira del Disc de col·leccionista Barcelona, una de les més importants del món en el seu gènere, que fins el 2004 tingué seu també a Girona i a Reus.

Expert reconegut en música rock i amic personal de diversos dels seus intèrprets més destacats, la seva col·lecció personal d’objectes relacionats amb la música d’aquest gènere ultrapassava el milió de documents, entre els quals uns 80.000 discs de vinil i nombrosíssims objectes, entre els quals l'últim piano de John Lennon. Amb aquest material i la seva iniciativa personal impulsà la creació del desaparegut (2012) Museu del Rock, inaugurat al març del 2011 a Les Arenes de Barcelona. Escriví els llibres de tema musical John Lennon, la biografía de un genio' (1987)Paraula de Stone (1995) i Diario de un coleccionista (2002), i la novel·la La porta de l'infern (2007).

Llegir més...