OBRES

OBRES

Divulgació científica
Estadístiques

Gran enciclopèdia catalana

Rafael Nadal i Farreras

Rafel Nadal
Periodisme    Literatura catalana
Rafel Nadal
Rafael Nadal i Farreras
© Agustí Carbonell / Edicions 62
periodisme period
Periodista i escriptor, que signa Rafel Nadal.
Girona, Gironès, 2 d'octubre de 1954

Germà de Joaquim Nadal i Farreras i Josep Maria Nadal i Farreras, s’inicià professionalment a la dècada dels setanta com a corresponsal a París per a Catalunya/Express i per a la revista Prisma Económico Internacional.

Posteriorment ha treballat en els principals diaris catalans, en els quals ha ocupat càrrecs diversos: entre d’altres, l’any 1980 fou redactor en cap de Punt Diari, i més endavant formà part de les redaccions d’El Periódico de Catalunya, d’El País i del Diari de Barcelona, del qual fou subdirector.

Del maig del 2006 al febrer del 2010 fou director d’El Periódico de Catalunya, i des d’aquest any és articulista a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC1 i a Televisió de Catalunya. L’any 2010 publicà Els mandarins, un conjunt de retrats literaris de personalitats. El 2012 guanyà el premi Josep Pla amb les memòries d’infantesa novel·lades Quan érem feliços, obra guardonada també el 2013 amb el premi Amat-Piniella. Posteriorment ha publicat les novel·les Quan en dèiem xampany (2013), La maledicció dels Palmisano (2015), La senyoreta Stendhal (2016) i El fill de l’italià (2019, premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes). L’any 2020 publicà Mar d’estiu. Una memòria mediterrània.

Llegir més...