Andreu-Rivels

Atracció de circ de renom mundial, creada a Barcelona el 1920 per Pere Andreu i Pausas i presentada pels seus fills Josep (que esdevingué cèlebre amb el nom de Charlie Rivel), René i Pau, Polo.

Consistia en un trio de pallassos i acròbates en el qual René feia de clown, Charlie, d’august, i Polo, de contraaugust. Executaven un repertori compost d’entrades de pallassos (Els ousEl petit pontLa Diva), entrades musicals i números acrobàtics (entre els quals hi havia els trapezis baixos). 

El número, de gran qualitat, triomfà el 1924 al Cirque d’Hiver de París i a l’Olympia de Londres, i el 1925, al Medrano i a l’Olympia de París. Actuaren als millors circs europeus.

A finals del 1935, en abandonar Charlie Rivel el trio, perpetuaren el número, amb el nom dels 3 Rivels, els seus germans René (clown), Marcel, Celito (primer august) i Polo (contraaugust). Amb la marxa de Polo el 1940, els 3 Rivels foren René (clown), un altre germà, Rogel·li (primer august) i Celito (contraaugust), els quals actuaren per tota la península Ibèrica i arreu del món amb gran èxit, sota la direcció i la gestió del patriarca.