Anna Pagans i Gruartmoner

(Girona, Gironès, 10 de maig de 1952)

Política.

Llicenciada en geografia i història per la Universitat Autònoma de Barcelona, començà la seva activitat professional com a professora d’institut. Posteriorment treballà a la delegació gironina de l’Institut de Ciències d’Educació, com a coordinadora d’activitats de formació permanent del professorat.

El 1991 s’incorporà a l’Ajuntament de Girona com a independent pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) i ocupà la regidoria d’Educació fins el 1995, i a partir d’aquest any estigué també al càrrec de formació, lleure i esports fins el 1999, que fou nomenada tinenta d’alcalde. Dos anys després fou nomenada adjunta a l’alcaldia, en estreta col·laboració amb Joaquim Nadal i Farreras, el qual el 2002 li cedí el càrrec d’alcalde.

En les eleccions municipals del 2003 guanyà els comicis (també com a independent dins la llista socialista) i conservà l’alcaldia amb un pacte local amb ERC i ICV-EUiA, càrrec que conservà al capdavant de la mateixa coalició després de les eleccions municipals de l’any 2007, en les quals els socialistes continuaren com a llista més votada a l’Ajuntament de Girona. En acabar el mandat (maig del 2011) no es presentà a la reelecció.