Boi Ruiz i Garcia

(Barcelona, Barcelonès, 1954)

Boi Ruiz i Garcia

Metge.

Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i diplomat en Gestió Hospitalària per l’Escola d’Alta Direcció i Administració de Barcelona (EADA).

Especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia i en gestió hospitalària, ha dirigit projectes de consultoria nacional i internacional. És autor de nombrosos estudis i articles sobre sanitat i atenció a la dependència.

Director general de l’organització patronal de centres sanitaris La Unió Catalana d’Hospitals des del 1994, l’any 2008 accedí a la presidència d’aquesta organització. Fou també vocal de la Junta Directiva del Foment del Treball Nacional  i vocal en representació del sector empresarial en el Consell de Direcció del CatSalut i en diferents instàncies de l’administració sanitària.

El desembre del 2010 abandonà aquests càrrecs i assumí la conselleria de sanitat en el govern d'Artur Mas i Gavarró, càrrec que tornà a assumir després de les eleccions anticipades del 27 de setembre, fins el gener de 2016. Dugué a terme una política de contenció de la despesa sanitària que fou objecte de controvèrsia.