Catalunya Cristiana

Setmanari d’informació i cultura religioses, editat simultàniament en català i castellà i aparegut a Barcelona pel setembre del 1979.

Inspirat en setmanaris catòlics europeus i en l’esperit renovador del concili II del Vaticà, fou creat gràcies a l’impuls dels sacerdots Joan E. Jarque i Francesc Melgosa, els quals en concretaren la realització. Des del primer moment fou concebut com una publicació de la premsa corrent a Catalunya, dedicada a la informació religiosa dels cristians de les diòcesis catalanes, sense vinculació jurídica amb cap d’elles, ni tampoc amb cap orde, congregació, institut o moviment. El mateix Joan E. Jarque en fou el primer director, fins el 1993. Successivament han ocupat el càrrec Manuel Valls (1993-98), Núria Oriol (1998-99), Octavi Sánchez (1999-2008), Jaume Aymar (2008-21) i, des d’aquest any, Miquel Ramón.

Publicà un suplement litúrgic, a cura d’Alexandre Olivar, i un altre d’infantil (L’Eixerit) i d’entre les col·laboracions destacà la de Joan Carrera, que hi col·laborà regularment amb la columna Ara mateix (1983-2008). Des de l’any 2001 comparteix la seu amb Ràdio Estel, i el 2008 s’unificaren les redaccions d’ambdós mitjans en una única direcció i passà a dependre directament de l’arquebisbat de Barcelona. En la nova etapa s’iniciaren els suplements CatcristEstiu i CatcristRecursos, per a la formació bíblica, catequètica i litúrgica, i amplià la nòmina de col·laboradors amb personalitats destacades a Catalunya en el debat i la reflexió religiosos (Sebastià Taltavull, Francesc Torralba, Hilari Raguer, Lucía Caram i Montserrat Esteve, entre d’altres). Amb motiu de l’aparició del número 2000 (gener del 2018) el papa Francesc s’adreçà especialment a la revista encoratjant l’equip a continuar la tasca. Se celebrà també per a l’ocasió una missa presidida per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, a la catedral de Barcelona.