Guy Verhofstadt

(Dendermonde, 11 d’abril de 1953)

Guy Verhofstadt

© Parlament Europeu

Polític belga.

Llicenciat en dret per la Universitat de Gant, fou secretari de Willy De Clercq, president del Partit Liberal Flamenc (PVV). President del PVV des del 1982, el 1985 fou elegit diputat, i fou ministre d’Economia del Govern de Wilfried Martens . Després de la caiguda del Govern es convertí en el líder de l’oposició. El 1991 abandonà el PVV per incoporar-se al Vlaamse Liberalen en Democraten (VLD).

Després de la victòria electoral del VLD en les legislatives del 1999, al juliol esdevingué primer ministre d’un Govern de coalició amb els socialistes i els Verds, en el primer Govern belga sense els cristianodemòcrates des del 1958, que reedità el 2003 sense els Verds. Al juny del 2007 la coalició de govern encapçalada per ell fou derrotada en les eleccions legislatives, però els mesos següents les tensions entre flamencs i valons impediren la formació d’un govern encapçalat pels democratacristians (la força més votada), motiu pel qual al desembre el rei Albert II de Bèlgica encomanà a Verhofstadt la formació d’un govern interí, que fou vigent fins al febrer del 2008, en què s’inaugurà un nou govern de coalició presidit pel democristià Yves Leterme.

Posteriorment ocupà l’escó al Senat, que havia aconseguit l’any 2007. En les eleccions al Parlament Europeu del juny del 2009 fou elegit diputat dins de l' Partit Liberal Demòcrata i Reformista d’Europa , grup del qual esdevingué president.