Imma Mayol i Beltran

(Palma, Mallorca, 1 de febrer de 1958)

Política.

Estudià psicologia a la Universitat de Barcelona. El 1978 ingressà al PSUC, després d’haver estat durant dos anys membre del Partit Comunista de les Illes Balears. Havent treballat en el camp social, el 1992 es dedicà a la política i fou escollida diputada d’Iniciativa per Catalunya-Verds al Parlament.

El 1999 es decantà per la política municipal, i rellevà Eulàlia Vintró al capdavant de la candidatura ecosocialista a l’Ajuntament de Barcelona. Després dels comicis fou nomenada quarta tinenta d’alcalde. Arran de les eleccions municipals del 2003, gràcies a un ascens electoral, fou nomenada tercera tinenta d’alcalde. Presidí aleshores la Comissió de Sostenibilitat municipal, l’Agència de Salut Pública, l’Agència de l’Energia i l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

Segona tinenta d’alcalde i regidora de Medi Ambient des del 2007, el maig de l’any següent cedí aquest càrrec i la presidència d’ICV-V a l’Ajuntament de Barcelona a Ricard Gomà, i passà a ocupar la cinquena tinença d’alcaldia, tot i mantenir la cartera de sostenibilitat. En les eleccions municipals del 22 de maig no renovà la candidatura.

Posteriorment treballà a les Illes Balears com a responsable de l’empresa vinculada a Aigües de Barcelona Aqualogy (2011-13), com a directora general de la Fundació Esplai (2013-15) i en 2015-19 com a directora de l’empresa pública Emaya, subministradora d’aigua a Palma. L’octubre del 2019 fou nomenada directora d’Ecología de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).