Mundo Deportivo

Diari en castellà, degà de la premsa esportiva de l’Estat espanyol.

Nascut al febrer del 1906 amb el nom d’El Mundo Deportivo, és la publicació esportiva més antiga que se segueix editant a Espanya i la segona més antiga d’Europa, per darrere de La Gazzetta dello Sport. Inicialment, es publicà com a setmanari, però posteriorment fou bisetmanal del gener al setembre del 1923, trisetmanal (1923-24), quadrisetmanal (1924-29) i diari (des del 1929). Fou impulsat per Jaume Grau i el seu primer director esportiu fou el pioner de la premsa escrita Narcís Masferrer; tingué en l’encert periodístic de Josep Torrents la seva oportunitat d’expansió. Després de la guerra civil fou dirigit durant vint-i-set anys per Josep L. Lasplazas. Posteriorment, figurà com a director el fill de l’antic propietari, Ricard Grau i Escoda. Altres directors destacats foren Juan José Castillo o Santi Nolla, al capdavant des del 1991. Propietat de la família Godó des del 1975, des del 1998 forma part del Grup Godó. El 1999 canvià la capçalera original per Mundo Deportivo

Se centra en l’actualitat futbolística estatal i internacional, especialment del Futbol Club Barcelona, sense deixar de banda altres esports, com el basquetbol, l’handbol, el tennis, la natació, el motociclisme o la F-1. També té edicions especials a Guipúscoa i Biscaia, i n’havia tingut per Madrid. Fou el primer diari esportiu que envià corresponsals a l’estranger. Alguns dels periodistes destacats que hi treballaren foren Vicenç Esquiroç, Guerau Garcia, Jaume Nolla, Celestí Martí Ferreras o Javier de Dalmases. També hi treballaren humoristes gràfics com Valentí Castanys, Joaquim Muntañola, José Peñarroya, Miquel Ferreres o Kap.

El 1926 començà a col·laborar en l’organització de la Cursa Jean Bouin de Barcelona, i, des del 1965, organitza la Gran Gala d’elecció dels millors esportistes de l’any. El 2006 rebé la medalla d’or al mèrit esportiu per la seva trajectòria. Entre el gener i el desembre del 2012 tenia 711.000 lectors diaris en paper i 1.150.000 lectors diaris en el seu web segons l’EGM.