Prades

Armes dels Prades

Família sorgida dels comtes de Prades i formada per l’infant Pere, fill del rei Jaume II de Catalunya-Aragó i de Blanca de Nàpols.

Fou primer comte d’Empúries (Pere I d’Empúries) i comte de Ribagorça i Prades, baró d’Entença i senyor de Dénia i Gandia. Del seu fill gran, Alfons, davalla la família dels Gandia i la dels Villena. Altres fills seus foren Elionor de Prades, reina de Xipre, el cardenal Jaume de Prades i Joan de Prades, que el succeí en el comtat de Prades i baronia d’Entença. Aquest fou pare de Pere de Prades i d’Arenós (mort vers el 1395) —que fou pare de la reina Margarida de Prades i de

Els Prades, línia del casal de Barcelona

Joana de Prades i de Cabrera (morta en 1441/45), que succeí l’avi en el comtat de Prades, el qual aportà als Cardona pel seu matrimoni amb el comte Joan Ramon Folc II de Cardona—, del bisbe Lluís de Prades i d'Arenós i de Jaume de Prades i d'Arenós, que tingué tres filles, essent la darrera representant de la família Violant de Prades i de Villena (morta el 1471), que aportà les baronies de Càccamo, Alcamo i Calatafimi als Cabrera.