Vueling

Companyia aèria amb seu a Barcelona.

Fundada el 2004, Inversiones Hemisferio, del Grup Planeta , n'és el principal accionista, i té el suport de la societat de capital de risc Apax Partners. També té com a sòcia la companyia nord-americana JetBlue Airways. La seva inversió inicial fou de 30 milions d’euros, amb la qual cosa esdevingué la companyia aèria de nova creació més capitalitzada d’Europa.

Utilitza avions Airbus A320. Des del 2006 cotitza en borsa. Té la base principal a l' aeroport de Barcelona i bases secundàries a Eivissa, Madrid, Màlaga, Sevilla i València. El 2007 operava en 26 aeroports de sis països. Al juliol d’aquest mateix any la companyia anuncià un acord de fusió amb Clickair , que es concretà al mateix mes de l’any següent.

La companyia resultant de la fusió adoptà el nom de Vueling i tenia com a principals accionistes Iberia , amb el 45,8% del capital, i Inversiones Hemisferio (14,3%), que a l’octubre del 2009 posà a la venda aquestes accions. A l’abril del 2011 entraren en servei les dues primeres bases de la companyia fora de l’Estat espanyol, a Tolosa de Llenguadoc i Amsterdam-Schiphol.

A conseqüència de la integració de British Airlines i Iberia en International Airlines Group (IAG), que propicià una oferta pública d’adquisició sobre Vueling al final del 2012, la companyia deixà de cotitzar en borsa a l’agost del 2013.