Resultats de la cerca
Es mostren 18 resultats
amanida

Amanida
© Corel
Alimentació
Plat compost d’hortalisses variades (enciam, tomàquet, ceba, pastanaga, etc.), generalment crues, amanides amb oli, sal, vinagre, etc., i que també pot incloure altres aliments (arròs, pasta, llegums, ou dur, tonyina, etc.) i salses diverses.
amanida catalana

Amanida catalana
Magnus Manske (CC BY 2.0)
Gastronomia
Plat típic de la cuina catalana.
Conté, com a ingredients bàsics, hortalisses fresques enciam, tomàquet, ceba, pastanaga, pebrot, etc acompanyades d’embotits, també sol portar espàrrecs blancs, olives i en alguns casos ou dur i pernil
ensalada niçarda

Amanida niçarda
CCMA
Alimentació
Amanida composta per enciam, api, olives, etc, amb anxoves, tonyina i sovint ou dur.
cabdell

Cabdells
Yoni Vargas (cc-by-nc-4.0)
Botànica
Alimentació
Varietat cultivada de l’enciam, de la família de les asteràcies o compostes, que es caracteritza per tenir les fulles disposades en una roseta, més aviat petita, molt densa i apinyada.
Es menja en amanida En els receptaris sovint es recomana preparar-lo acompanyat d’anxoves de l’Escala i una vinagreta
morritort

Morritort
Krish Dulal (cc-by-sa-3.0)
Botànica
Alimentació
Planta herbàcia anual, de la família de les crucíferes, de 20 a 50 cm d’alçada, de fulles basals lirades i fulles caulinars linears, de flors blanques i de fruits en silícula emarginada i alada.
Planta originària de Pèrsia, ha estat conreada des de temps antic Hom se la menja crua i amanida, i és antiescorbútica, aperitiva i diürètica
xauarma

Entrepà de xauarma
Alex Kehr (CC BY 2.0)
Gastronomia
Entrepà, generalment de pa de pita, de xauarma acompanyat d’amanida.
falàfel

Falàfel
stu_spivack (CC BY-SA 2.0)
Gastronomia
Entrepà, generalment de pa de pita, de falàfel acompanyat d’amanida.
esqueixada

Esqueixada
© MPG
Alimentació
Amanida feta amb bacallà o tonyina esqueixats, enciam, tomàquet, olives, etc.
Rosa Serrano i Llàcer

Rosa Serrano i Llàcer
Associació d’Editors del País Valencià
Literatura catalana
Pedagoga, editora, escriptora i activista cultural.
Es llicencià en filosofia i lletres, en l’especialitat de pedagogia, per la Universitat de Barcelona, on entrà en contacte amb Marta Mata i el moviment de renovació pedagògica Exercí l’ensenyament, i el 1975 fundà a Picanya l’escola Gavina, de la qual fou la primera directora Collaboradora de revistes i diaris Faristol , Saó , Clij , Camacuc , Levante , El País , etc, com a escriptora ha destacat en literatura infantil i juvenil, amb el pseudònim de Blanca Cassany , amb títols com La paraula és una aventura 1981, Ma casa 1985, La domadora de somnis 1990, Papers secrets 1991, David està…
,
trempó

Coca de trempó
joellehellenique (CC BY-SA 2.0)
Alimentació
Amanida feta de tomàquet, ceba i pebrot verd tallats a trossos petits i altres ingredients secundaris.