Resultats de la cerca
Es mostren 45 resultats
fabada asturiana

Fabada asturiana
© Lluís Prats
Gastronomia
Plat típic de la cuina asturiana que té com a base les mongetes blanques seques cuites lentament amb varietat de carns.
El seu nom prové del nom asturià de les les mongetes, fabes Les mongetes es couen soles en una olla en aigua, durant unes dues hores, i més tard se li afegeixen les carns xoriç, botifarró, cansalda, etc, per a que cogui tot junt Es pot servir per separat la carn, anomenada compango , de les mongetes
allioli

allioli fet en un morter
Gastronomia
Salsa composta amb alls pelats i finament picats al morter; hom hi afegeix oli tot debatent-ho fins que en resulta una emulsió.
És adequada per a amanir carns conill, etc, cargols, peix a la brasa, etc
adob
Ingredient utilitzat per a adobar carns, llegums, etc.
demacració
Pèrdua de carns, especialment per manca de nutrició.
potenciador de gust
Alimentació
Substància que té un tast i una olor dèbils però que accentua la intensitat i la qualitat de les aromes i dels tasts naturals d’un aliment.
És emprada com a additiu en sopes, carns i derivats i vegetals envasats Entre els potenciadors més emprats cal esmentar el glutamat monosòdic i els nucleòtids
acetat d’amoni
Química
Cristalls higroscòpics que es fonen a 114°C i es descomponen per acció de la calor.
Hom l’obté neutralitzant l’àcid acètic amb amoníac És emprat en tintura, per a conservar carns, i en medicina per les seves propietats expectorants i diurètiques
serologia
Alimentació
Medicina
Branca de la medicina que estudia tot allò que té relació amb els sèrums (propietats fisiològiques, variacions patològiques, aplicacions terapèutiques, etc).
En anàlisi d’aliments, hom empra certes tècniques serològiques per a identificar espècies vegetals o animals que integren un producte Per exemple, la natura de les carns que formen un embotit pot ésser determinada mitjançant una reacció de precipitines
Hereford
Ciutat
Ciutat del comtat de Hereford i Worcester, a Anglaterra, Gran Bretanya.
Situada a la ribera del Wye, produeix cervesa, sidra, fruita, vegetals, carns, productes manufacturats i petroli Fundada pels saxons el s VII, tenia una gran importància militar per la seva situació estratègica Té la catedral gòtica 1079-1535 i hi són conservats incunables i un mapamundi del 1313
Morón
Ciutat
Ciutat de l’Argentina, al NE de la província de Buenos Aires.
Amb el creixement de la capital nacional ha passat a formar part de l’àrea metropolitana de Buenos Aires Centre industrial, amb envasament de carns, conserves alimentàries, adoberia de pells i diverses manufactures Situada a 26 km del centre de Buenos Aires hi és unida per carretera i ferrocarril Té aeroport
Jining
Ciutat
Ciutat del zizhiqu de la Mongòlia Interior.
És un important centre de comunicacions ferroviàries, a la línia que cap al nord enllaça amb Ulaanbaatar República de Mongòlia i les línies del Transsiberià i també amb la línia de Pequín-Baotou Té indústria basada en la producció agrícola elaboració de productes vegetals i carns, extracció d’olis, producció de llanes